ISCIE RAJSKO!:)
Ale aby dotrzec do tego raju trzeba bylo przebyc 17h w podrozy...ale czego sie nie robi dla niezapomnianych chwil na rajskiej wyspie PHI PHI.
Wyruszylismy z Bangkoku juz o 18.00 kiedy to odebrano nas z naszego hoteliku taxi na miejsce zbiorki (wliczona w cene). Tajlandia jest na tyle rozwinieta turystycznie, ze taniej i bardziej komfortowo wyszlo wykupienie pakietu na cala trase z BKK na PHI PHI w jednym z biur podrozy na KHAO SAN. Obejmowalo to 12godzinna podroz luksusowym 2-pietrowym autobusem do samego KRABI skad wiekszym TUK TUKIEM zostalismy przewiezieni do portu i stamtad o 9.00 wyruszylismy szybkim promem w 1,5godzinna podroz na sama wysepke.
KO (po tajsku- wyspa) PHI PHI to jedna z rajskich, malowniczych wysepek polozonych na morzu Andamanskim w prowincji KRABI. Idealne miejsce dla nurkow (co jutro sama zamierzam sprawdzic;-))) dla tych szukajacych spokoju i dla amatorow nocnych zabaw. Phi Phi oferuje mnostwo mniejszych i wiekszych resortow gdzie kazdy znajdzie cos na swoja kieszen.
My wybralismy plaze LONG BEACH i bungalowik za 800BHAT z lazienka nad sama plaza, aby sie tu dostac z samego portu PHI PHI, szybka lodeczka- "BONDA"- jedynym transportem na wyspie- a raczej wokol;-) w 10min doplynelismy na bialutka, piaszczysta plaze z cudownym widokiem na wzgorza wapienne. Do tego ta turkusowa, czysciutka woda z mnostwem kolorowych rybek juz przy samym brzegu!
Z-A-C-N-I-E!:)))
Oprocz PHI PHI CHILLIN'- nurkowanie na 2giej wysepke PHI PHI LEY (niezamieszkanej rajskiej oazie).
CENY:
1USD=34,55BHAT
1euro-44BHAT
pakiet-autokar-statek BKK-PHI PHI-650BHAT
lodeczka na LONG BEACH-100BHAT/os
bungalowik- 800 z lazienka (bez 500BHAT)
prom z powrotem do KRABI-400BHAT (zdecydowanie oplaca sie PAKIET!!!)
internet za min 4BHAT (ale dla tych z wlasnym laptopem w resorcie PEARL PARADISE-WI-FI-100BHAT caly dzien.
nurkowanie-2zanurzenia ze sprzetem + lunch na wyspie- 2500BHAT
NURKOWANIE 1 KLASA! Oprocz rekinow mnostwo tetniacego zycia rafowego, kolorowe rybki do tego niejedna murena szczerza zeby do mojego aparatu, ktorego efekty mozecie zobaczyc ponizej:). Apracik sie przydaje caly czas podczas wyprawy. Pamietna sesja zdjeciowa z zolwikiem na Sri Lance czy foty z dzikiego raftingu z paralitykami w Nepalu;-) a moze podwodne foty z Andamanow? To wszystko we wpisach na ktore serdecznie zapraszam:) Dzis kolejna dawka emocji pod woda morza Andamanskiego gdzie widocznosc siegala nawet do 20m! Zacnie to juz malo powiedziane;-) A lunch na iscie rajskiej plazy na ktorej filmowali "THE BEACH" z LEo Di Caprio...:) zyc nie umierac! POZDRAWIAM!
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na moje konto PICASSA na ktorym umiescilam fotki z nurkowania i 3 filmiki ( w tym z niesamowitego wydarzenia jakim bylo snurkowanie z ZOLWIKIEM na SRI LANCE).